De vakantie is voorbij en ik heb veel te vertellen. Het was een heerlijke vakantie en we hebben volop kunnen genieten. Natuurlijk was niet alles fantastisch en ging er ook wel eens iets ander dan bedacht.
Wat vertel ik wanneer anderen vragen hoe mijn vakantie was? Deel ik hoe leuk we het hebben gehad of vertel ik ook over de mindere momenten van de vakantie? Zit de ander hierop te wachten? Vertel ik het echte verhaal of vertel ik wat ik denk dat de ander wil horen?

Op social media lijkt het leven van anderen  anders dan ik  in mijn dagelijkse omgeving zie en ook ik doe hieraan mee. De momenten die ik bijvoorbeeld op Facebook deel zijn over het algemeen de leuke belevenissen en de minder leuke onderwerpen laat ik achterwege.

Een goed voorbeeld hiervan is onze zomervakantie waarvan ik op Facebook plaatjes deelde van een mooie route en vertel over een behulpzame brugwachter. Ik deel geen verhaal over de Zaanse Schans, vertel niet dat ik daar binnen 5 minuten door mijn enkel ga en heb het er ook niet over dat ik hierdoor niet veel van de Zaanse Schans heb gezien. Want wie zit te wachten op dat verhaal? Dit is mijn invulling voor wat ik denk dat de ander wil horen en waarvan ik geen idee heb of dat klopt.

In het dagelijks leven gaat het vaak niet anders. Wanneer iemand vraagt hoe het gaat zijn wij al snel geneigd om te zeggen dat het goed gaat. We vullen in voor de ander dat deze niet wil weten hoe het écht met je gaat.

Toen ik voor de eerste keer bij een coach kwam leerde ik dat het mij verder brengt om te vertellen wat mij echt bezig houdt. Ik leerde ook dat de ander juist niet op dat gewenste antwoord zit te wachten maar het echte verhaal wil horen. En natuurlijk zijn er ook mensen die de vraag uit een soort gewoonte stellen en niet bedacht zijn op het echte antwoord.
Om hiermee om te gaan  is een leerproces, het gaat niet zomaar en begint  bij bewustwording.

Herken je jezelf hierin en wil je hiermee aan de slag?  Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan de eerste stap zijn: Bel 06-12933376 of whatsapp. Mailen kan natuurlijk ook naar info@methelene.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *