Over Helène

Zorgzaam, verantwoordelijkheidsgevoel en een doorzetter. Deze kwaliteiten zag je als kind al bij mij. Als kind zorgde ik al graag voor anderen en wist ik wat ik wilde. Een opleiding in de zorg was voor mij dan ook een logische stap. Na verloop van tijd volgde het leidinggeven en ging ik een managementopleiding volgen. Ook als leidinggevende bleef zorgen voor anderen een belangrijke drijfveer. Een van de leuke dingen van het leidinggeven vond ik om een bijdrage te kunnen geven aan de ontwikkeling van medewerkers. Om zo met het team in staat te zijn goede zorg aan de client te geven.

Keuzes maken

Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten (Martin Luther King)

Ik ontdekte dat het nooit te laat is om te veranderen en ging doen wat echt bij mij past en energie geeft.

Om goed voor anderen te kunnen zorgen is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Een aantal jaar geleden merkte ik dat ik dat laatste uit het oog was verloren.  Veranderingen in mijn werk, die niet bij mij pasten, zorgden ervoor dat ik keuzes moest gaan maken. Ik merkte dat mijn energie minder werd en minder plezier in mijn werk had. Door weer naar mijn gevoel en mijn lichaam te leren luisteren kon ik het oude loslaten en ontdekken wat ik wilde. In 2017 besloot ik dat om mij verder te ontwikkelen in het stuk van mijn werk dat ik het leukst vond en mij energie gaf. Een coachopleiding was de vervolgstap.

Met Helene Coaching en Training

Ik begon met de opleiding tot professioneel coach bij Balansgroep. In 2018 heb ik deze opleiding succesvol afgerond waarna ik als individueel coach en loopbaancoach aan de slag ging. In mijn coachpraktijk Met Helene Coaching en Training begeleid ik mensen die ondersteuning nodig hebben omdat ze vastlopen in het werk of privé. Mijn ervaring op zowel de werkvloer en als leidinggevende zorgt ervoor dat ik de worstelingen van beide kanten ken. Hierdoor kan ik hier goed op inspelen.

In ieder traject kijk ik naar wat jij nodig hebt, jouw vraag staat centraal en hier pas ik mijn werkwijze op aan. Ieder coachingstraject bestaat uit gesprekken, oefeningen en opdrachten die passen bij jouw situatie. Tijdens een coachtraject bij Met Helene coaching en Training kun je rekenen op mijn betrokkenheid bij jouw proces. Naast een coachtraject zijn ook losse gesprekken mogelijk.

Als coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO).Ik werk volgens de Ethische Code van het EMCC (de Europese koepelorganisatie).

Daarnaast ben ik gecertificeerd DISC-trainer en TMA-professional.

De coachingsgesprekken zijn op kantoor maar ook buiten in de natuur tijdens een wandeling of op het water.