Het water of beter gezegd de natuur is voor mij een plek om tot rust te komen, los te laten en te onthaasten. Zodra ik in de natuur en op het water ben heb ik een gevoel van vrijheid en ruimte waardoor ik nieuwe energie krijg. Natuurcoaching op het water is een fijne manier om rust en ontspanning te vinden en anders te leren kijken.

Het mooie van de natuur is dat de dingen zijn wat ze zijn. Neem bijvoorbeeld de bomen die er al jaren staan. Ieder najaar zie je het groen van de bladeren overgaan naar prachtige herfstkleuren en uiteindelijk valt het blad. Wat zou er gebeuren wanneer het blad niet zou vallen? Wanneer de boom zijn blad niet loslaat heeft hij meer energie nodig dan hij uit de natuur kan halen en door het blad los te laten zorgt de boom dat dat hij de winterperiode doorkomt. Zo heeft de boom na de winter weer voldoende energie voor nieuw groei en bloei.

Zo zie je ieder voorjaar de natuur haar loop weer nemen. Langzamerhand wordt het weer groener en komt er meer kleur. Slootjes waar je in het begin van het jaar met gemak langs kan groeien langzaam dicht omdat de natuur haar natuurlijke proces volgt. Het blad komt weer aan de bomen, het riet groeit volop. De velden zijn vol kleur. Er staat een reiger langs de kant geduldig te azen op een visje. Een aalscholver staat in vol ornaat te  zonnebaden om zo na een duik weer op te drogen. De eerste zwaluw vliegt laag boven het water en dan is daar een ooievaarsnest met jongen die gevoerd worden …….

Natuurcoaching voor nieuwe energie, gedachten en mogelijkheden

Er is zoveel te zien, iedere keer word ik weer verrast en kijk ik mijn ogen uit. De natuur laat onder andere zien dat loslaten zorgt voor ruimte. Door los te laten ontstaat nieuwe energie zodat nieuwe mogelijkheden een kans hebben. De natuur helpt mij om te zien wie ik ben en wat er is en zo los te laten waar ik last van heb of wat ik niet meer nodig heb.  Zo komt er weer ruimte voor nieuwe gedachten, ideeën en mogelijkheden.

Een van de ideeën die, al varend door de Wieden, ontstond is om deze ervaring te delen, anderen te laten ervaren wat de natuur voor je kan betekenen en hoe natuurcoaching je kan ondersteunen in het geven van ruimte aan gedachtes, ideeën en nieuwe kansen.

Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Neem dan contact via mail of telefonisch (06-12933376)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *