Loopbaan en ontwikkeling met subsidie

De overheid ondersteunt werkenden en werkzoekenden in hun loopbaan door verschillende subsidie mogelijkheden voor jouw loopbaan en ontwikkeling te bieden.
In 2022 kun je training en coaching bijvoorbeeld inzetten om:

  • Specifieke vaardigheden te ontwikkelen
  • Je zelf te ontwikkelen tot expert m.b.t. online leren
  • Je talenten en drijfveren te ontdekken
  • Je te ontwikkelen tot DISC en Drijfveren professional
  • Te ontdekken welke baan nu echt bij je past en hoe je dit kunt bereiken
  • Te ontdekken hoe je jouw droombaandoel kunt bereiken
  • Te ontdekken hoe je een burn-out kunt voorkomen en je balans weer terugkrijgt

Ontwikkeladvies STAP – maximaal MBO-2

Vanaf 1 april kunnen mensen zich registreren voor het OntwikkeladviesSTAP. De voorwaarde hiervoor is dat je opleidingsniveau maximaal MBO-2 is en dat de registratie loopt via loopbaanadviseurs.
Deze ontwikkeladviezen worden gratis aangeboden om praktisch geschoolde mensen te ondersteunen bij hun ontwikkeldoelen.
Het uitgangspunt van het Ontwikkeladvies is dat het ondersteunend moet zijn aan individuen die eigen regie willen nemen. Dat wil zeggen dat het ontwikkeladvies laagdrempelig is, uit vrije wil wordt gevolgd en geen voorwaarde is voor het aanvragen van het STAP-budget.

Voldoe je aan een van deze voorwaarden:?
– geen opleiding afgerond;
– basisonderwijs;
– vmbo;
– MBO-1 / MBO-entree;
– MBO-2.

Neem voor meer informatie contact op:

Het STAP budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen. Dit STAP budget is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, dit staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Door het volgen van een opleiding, training of cursus krijg je meer kansen op de arbeidsmarkt.

Om werkenden en werkzoeken meer kansen op een nieuwe baan of behoud van hun baan te bieden heeft de overheid het STAP budget ingesteld. Met dit STAP budget kun je beslissen over je ontwikkeling tijdens je loopbaan.

STAP-budget aanvragen

Iedere werkende of werkzoekende kan één keer per jaar het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode met een van te voren vastgesteld budget en wanneer het geld voor deze periode op is dan kun je het twee maanden later opnieuw proberen.  

Voorwaarden STAP-budget

Er zijn een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget.
Je bent 18 jaar of ouder en ontvangt nog geen AOW. De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan en de opleiding mag nog niet zijn gestart op het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.  Zodra de aanvraag is goedgekeurd wordt het subsidiebedrag aan de opleider uitbetaald.