Ben ik in mijn element?

Daar kan ik nu weer volmondig ja op zeggen. Het voelt geweldig om bezig te zijn met wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg.

Dat is wat “in je element zijn” met je doet. Je hebt het gevoel dat je de wereld aan kunt, alles lukt en gaat zoals jij dat graag wilt. Dat gevoel heb je niet altijd, er zijn ook periodes waarin het even niet gaat zoals je dat bedacht hebt. Wat je graag wilt lukt niet en dat voelt niet fijn. Je bent dan niet in je element.

Ook ik heb dergelijke periodes gehad. Het ging niet lekker, mijn baan veranderde, ik twijfelde wat ik wilde. Durf ik veiligheid en zekerheid achter me te laten en een nieuwe uitdaging aan te gaan? Waarvan word ik gelukkig? Welke keuzes maak ik? Blijf ik of stap ik in iets nieuws? Veel vragen waarop ik geen antwoord had.

In die periode heb ik veel baat gehad bij de gesprekken met mijn coach. Zij hield mij een spiegel voor, hielp mij om helder te krijgen wie ik ben, wat ik wil en vooral waar ik gelukkig van word.

De eerste stap was de lastigste. Na ruim 17 jaar afscheid nemen van mijn baan en kiezen voor het onbekende. Doodeng vond ik het. Ik houd, zoals zoveel mensen met mij, van zekerheid. Afscheid nemen betekende voor mij ook dat ik de zekerheid van mijn baan achter me zou laten zonder te weten wat hiervoor in de plaats zou komen.

Ik zette de stap, koos voor mijzelf en nam afscheid van mijn baan en mijn collega’s. Ik had opdat moment nog geen idee hoe het er verder uit moest gaan zien behalve dat de volgende stap de opleiding tot professioneel coach zou zijn om daarna met een eigen coachpraktijk te starten.

Een besluit waar ik geen dag spijt van heb. Door de eerste stap te zetten liet ik het oude los en kwam er ruimte voor iets nieuws met als resultaat mijn bedrijf “Met Helene Coaching en Training”.

Ik ben in mijn element!

Liefs, Helène

One thought on “In je element

  1. Mooie website!
    Veel succes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *