creativiteit

Op zoek naar je creativiteit; in je verbeelding kan alles

De grootste genieën in de wereld gebruiken hun creativiteit, denken buiten de hokjes en laten hun fantasie de vrije loop. Denk bijvoorbeeld aan uitvinders, componisten, kunstenaars, enz.

Als kind speelde ik veel en gebruikte ik mijn fantasie. Niets was onmogelijk. Vanaf het moment dat ik naar school ging kwam de nadruk steeds meer op leren te liggen en moest ik aan allerlei verwachtingen voldoen. Zo verdween mijn fantasie meer naar de achtergrond. Leren werd belangrijker dan creëren. Ik leerde om veel vanuit logica te beredeneren en gebruikte mijn creatieve brein hierbij minder. Het is niet zo dat mijn creativiteit verdwenen was maar ik maakte er minder gebruik van.

Een aantal jaar geleden kwam ik met mijn werk in een situatie terecht waardoor ik veel stress ervaarde en niet meer gelukkig met mijn baan was. Slecht slapen en veel piekeren waren het resultaat. Dit zorgde ervoor dat er geen ruimte in mijn hoofd meer was om oplossingen te bedenken. Het lukte niet meer om mijn verbeelding te gebruiken.

Door te leren om weer te ontspannen en te kijken naar wat ik wel wilde en wat wel mogelijk was ontstond er geleidelijk aan meer rust en hierdoor ook meer ruimte voor nieuwe dingen. Dus ook ruimte voor mijn creativiteit.

Toen ik met mijn eigen bedrijf begon had ik mijn creativiteit nodig om te kunnen bedenken wat ik het liefst wilde. Door te kijken met mijn ogen dicht, achter de binnenkant van je ogen komt de verbeelding op gang. Door te dromen kwamen de ideeën en ontdekte ik nieuwe mogelijkheden en kansen.

Hoe zou het zijn om de volgende stap te kunnen zetten door je verbeeldingskracht opnieuw te ontdekken, je creativiteit te gebruiken, te vertrouwen op jouw intuïtie en te geloven in jezelf?

In je verbeelding kan alles!

Nieuwsgierig? Ik informeer je hier graag over. Ik ben bereikbaar op: 06-12933376 (telefonisch/whatsapp) en info@methelene.nl