Coaching


 

Coaching

Coaching is een persoonlijk en positief ontwikkelproces gericht op jouw toekomst. Wil je aan de slag om jouw doelen te bereiken; dan is coaching een goede stap.

Bij coaching werk je, samen met je coach, aan jouw doelen. Dit zijn doelen die je zelf kiest op persoonlijk of professioneel gebied. In  het dagelijks leven kun je tegen problemen aanlopen die te maken hebben met allerlei oorzaken. Dit kan in je werk maar ook in je privésituatie voorkomen.
Soms heb je wel een idee welke kant je op zou willen maar ben je onzeker wat voor jou de juiste weg is. 
Coaching helpt je te ontdekken wie je bent, wat voor jou echt belangrijk is, hoe je om kunt gaan met tegenslag en hoe je meer plezier uit je leven haalt. 
Op de meeste vragen heb je zelf het antwoord al wel. En toch kan het lastig zijn om dat antwoord te zien en in actie te komen.  Juist d
an is het fijn om iemand te hebben die je hierbij helpt zodat je in beweging komt. Met behulp van coaching kun je jouw dilemma's delen en leer je om vanuit een andere invalshoek naar je vraag te kijken waardoor je nieuwe inzichten krijgt en mogelijkheden ziet. Dit helpt je om persoonlijke keuzes te kunnen maken. Als coach loop ik een stuk met je mee om zo door samen te ontdekken wat jou helpt.

We beginnen altijd met een vrijblijvend adviesgesprek om te ontdekken waarmee je aan de slag wilt en of er een wederzijdse klik is.
Hierna doe ik je een voorstel en  maken we vervolgafspraken.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching biedt uitkomst wanneer jij op je werk of in je functie niet meer in je element bent. Bijvoorbeeld bij veranderingen in het bedrijf waar je werkt, de omgang met collega's of je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Een coachingstraject helpt je om te voorkomen dat de problemen waar je tegen aanloopt steeds groter worden.
Met loopbaancoaching ontdek je wat je ambities zijn en wat je echt wilt. Ook helpt  het bij het verminderen van stress en  bij het omgaan met lastige situaties op het werk.

Een coachingstraject begint met een oriënterend kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat  je wilt bereiken en of er een wederzijdse klik is. 
Wanneer het traject van start gaat ga je samen Met Helene  ontdekken wat voor jou belangrijk is en wat voor jou de  juiste keuzes zijn om aan jouw ambitie en (werk)geluk te werken. 

Op het water

Op het water in de natuur zijn is de ultieme manier om rust en ruimte te vinden. Ruimte in je hoofd waarbij de rust van de natuur helpt je om anders te kijken naar wat jou bezighoudt. Alles wat je in de natuur ziet, ruikt en voelt kan je helpen bij het krijgen nieuwe ideeën of oplossingen voor problemen.

Met Helene vindt je op het water in Natuurgebied de Wieden. Dit prachtige gebied is een moerasgebied dat hoort bij Nationaal park De Weerribben-Wieden. Al varend door hier door de Wieden voel je de beweging van het water, ruik je de planten en bloemen en zie je de vogels op ooghoogte. Tijdens de tocht maken we gebruik van wat je waarneemt en wat dit voor jou betekent en met je doet. Dit doen we door de natuur als spiegel, metafoor en effectieve leeromgeving te gebruiken.

Wil je ontdekken hoe je de natuur als hulpmiddel voor jezelf kunt inzetten?

Neem dan contact op "Met Helene".